Sunday, March 13, 2011

Modul Citra Profesional 2


Bangun pagi tadi dengan rasa yang agak malas sebab ingat pagi hujung minggu boleh la bangun lambat sebab cuti tapi terpaksa gagahkan diri jugak mandi pagi di bawah kedinginan embun pagi yang mencengkam hingga ke tulang rusuk lalu menggigil-gigil sebab tak tahan dengan cuaca sejuk walaupun tak sesejuk mana. Ok, sudah sudah.

Hari ni merupakan hari pertama Program Modul Citra Profesional bagi kumpulan Golden Empire. Yes, semangatnya nak pergi sebab hari ini ada ramai penceramah yang best selain ada kelas grooming lagi. Eh, lately, aku ni memang sangat lah addicted nak daftar masuk kelas grooming kan? -__-


                                                 Poster by Golden Empire


Ceramah macam biasalah masa baru mula kemain semangat nyanyi lagu Negaraku dengan lagu tema bagai tapi bila dah start dengar ceramah kena pulak dalam hall yang over sejuk alamat mata ni pun kejap-kejap je dah nak terpejam. Hoi! Janganlah tido, abang yang bagi ceramah tu hensem kut. heh.


             Encik Kushairi, host kat tv Al-Hijrah juga cikgu sekolah kat
                                                          Gemas, N9


                     Bersama sahabat baik dulu, kini dan selamanya. Ewah


Ok, masuk sesi baru bersama Cikli dari majalah Impiana. Dulu Cikli ni editor kat majalah REMAJA. Talk dia pasal Etika Pemakaian memang superb-lah! Mengikut cerita Cikli tadi, dia pernah interview Linkin Park, pernah berjalan sekali dengan Missy Elliot dan macam-macam lagilah selain dah jumpa ramai selebriti kat Malaysia ni.


Cikli dari majalah IMPIANA, alah majalah pasal interior design
                                                       tue.
                                                 


                         Bersama Cikli yang memang sporting habis


Aku cakap nak ambil gambar sekali nak masuk dalam blog aku. Pastu dia tanya "Blog apa ye?" aku balas, blog ni tak pemes pun kang cakap mesti tak tau :P

Lepas break untuk lunch, talk dari Low Ngai Yuen ataupun Yuen. Alah, yang jadi host 3R dulu tu (Respect, Relax & Respon, dulu aku tiap-tiap Ahad tunggu cerita ini dengan mak hehe)


Dia sekarang merupakan director kat kakiseni.com. Aku pernah jumpa Yuen 10 tahun lepas. Masa tu baru Form 1, dia dengan host 3R sorang lagi, Rafidah datang sekolah aku untuk bagi talk pasal "Period With Kotex". Masa ni Azah Yasmin  jadik host lagi tapi dia tak dapat datang masa tu. Ada la jugak pernah terserempak dia kat fakulti kitorang beberapa bulan lepas.


                                   Seriously, she looks very tired


Lepas habis talk dari Yuen sambung pulak dengan grooming class oleh make-up artist Steven Sunny *suka-suka*. Steven Sunny ni bukan calang-calang orang sebab mampu make up orang dalam masa 45 minit  dan  merupakan make up artist terpantas kat Malaysia. Sejam biasanya dia akan kenakan bayaran cuma RM1000 *pengsan*. 


                                                 Demo make up by Steven


Dia juga berpengalaman bekerja dengan international celebrity seperti David Archuleta, Pussycats Dolls, Karen Mok, Colbie Caillat dan ramai lagi artis dari luar. Memang masyuk gila la income mamat nih.

Majlis tamat pada jam 5 petang dan semua dan ternyata semua peserta berpuas hati dapat jumpa mereka yang pemes selain dapat makan free.


Credit pictures : Afifah Hanani Yusuf


ME : Seronok dapat jumpa orang yang bekerja secara profesional

6 comments:

  1. : mana gambr nye ?? nk usha juge ;p

    ReplyDelete
  2. bestnye...tahniah2...

    ReplyDelete
  3. : mati2 egt cik li tu gadis .. haha . bleh laa usha2 ;p

    ReplyDelete
  4. cik ungu : lorr. dia lelaki sejati lah :) try la usha dia muda lagi :P nama dia rosli ahmad @ cik li impiana

    ReplyDelete

KATAKAN APA SAJA