Friday, January 6, 2012

Aku Juga Mampu



Sejujurnya aku sangat cemburu dengan orang lain yang saling berbalas-balas status dengan pasangan masing-masing dalam Facebook, Twitter ataupun apa jugalah yang lain. Tapi, pada masa yang sama aku malu. Malu bila terlalu mendedahkan hubungan kita dengan pasangan, tiba-tiba hubungan tu putus di tengan jalan...Ah! malunya...



Jadi aku ambil langkah selamat. Aku pesan kepada yang berkenaan, kalau boleh janganlah terlalu galak bercerita tentang hubungan yang terjalin sebab kita belum ada apa-apa ikatan yang sah lagi. Kalau kita bercinta bagai nak rak pun tapi kalau dah bukan jodoh kita, terima jelah hakikat tu walaupun payah.



                     
                                 Bear ni macam awak.



Untungnya dia punya fikiran yang sama. 



Biarlah kita takde 'in relationship' dalam wall FB awak...
Biarlah kita takde gambar kenangan berdua dengan awak...
Biarlah kita susah nak keluar berjumpa awak...
Biarlah orang tak tau kita dengan awak...
Biarlah kita tak pernah tayang-tayang awak...



Biarlah semua tu...



Paling penting, KALAU lah hubungan ni tak berlaku macam yang dirancang, kita dengan awak tak menanggung malu...



Itu yang paling penting, kan awak?



ME :  Sekadar peringatan untuk diri sendiri.


3 comments:

  1. tapi saya tak tahu siapa 'awak' awak tu hehe :p

    ReplyDelete
  2. Takpe/ sy doakan . awk dan ''awak'' diijan kabulkan cepat!

    ReplyDelete

KATAKAN APA SAJA