Friday, February 10, 2012

Motivasi PagiLama tak merapu dekat blog sendiri. Macam-macam yang aku nak ceritakan tapi aku bukan jenis yang sehari dapat buat satu entri. Kekadang sebulan dapat buat 2-3 entri je pun tu pun merapu je banyak. Kut-kut la nak masuk kan unsur ilmiah sikit kan -___-


Pengalaman betul-betul mengajar seseorang untuk jadi lebih matang. Berdepan dengan macam-macam kerenah orang setiap hari masa buat sale takaful buat aku kadang-kadang rasa down sangat, tapi kalau dah cari makan dengan kerja ni, telan jelah semua. Pengalaman kena tipu, kena perli, kena tackle..ehh? semuanya dah rasa. 


Bab kena tipu paling meninggalkan kesan. Lepas ni kalau kena tipu dengan customer aku dah boleh terima dah sebab pengalaman lepas memang mengajar kita untuk jadi lebih matang kan :). Boleh jadi musuh utama yang menyebabkan kita gagal mencapai matlamat yang diidamkan adalah berpunca dari diri kita sendiri. Jadi cara terbaik adalah berani bertindak :).


                                (Maaf gambar tiada kaitan dengan entri) 

    Harap-harap dapat la anugerah isteri mithali pulak nanti. eh eh :PME : Setiap hari berdoa agar sentiasa dimurahkan rezeki.

4 comments:

  1. selagi namanya manusia...takkan lari dr oelbagai kerenah..

    ReplyDelete
  2. sama la.setiap hari doa agar di murahkan rezeki dan tak jumpa org kaki penipu :)

    ReplyDelete

KATAKAN APA SAJA