Wednesday, May 18, 2011

Rindu Itu Kembali


Setelah hampir sebulan tidak merapu raban di belog kesayangan ini, aku kembali dengan semangat baru sebagai pelajar yang sedang menjalani praktikal tapi masih sempat mengupdate belog. Satu pencapaian yang cukup membanggakan di situ :p

Selama hampir sebulan juga macam-macam yang telah dilalui. Habis final semester dan selesai menghantar thesis (aku hampir gila di sini -__- ) aku mula mengemas barang walaupun dengan hati yang cukup berat untuk meninggalkan kampus tersayang. Ingat lagi masa mula-mula masuk universiti dulu aku menangis malam-malam meroyan nak balik rumah. Dah tu emak cakap balik bila aku bagitau nak balik Taiping. Bukan ke aku yang beria-ria sangat nak masuk u dulu? Heh.


                            Rindu kenangan manes di sana

Lepas kemas barang kat kampus aku menghabiskan masa selama dua hari di PD berjimba ria bersama seisi saudara juga adik-adik sedara yang masih kecil. Macam biasa, aku jadi yang paling tua walaupun sebenarnya aku masih muda belia :p

Selesai bersuka ria masa untuk kembali fokus kepada kerjaya. Ewahhh.

Aku mula lapor diri di tempat praktikal tiga minggu lepas di sebuah opis KPDNKK di sebuah bandar misteri  :p

Dan sekarang aku sudah 3 minggu di sini menghabiskan sisa 5 minggu yang masih berbaki dengan harapan selepas habis praktikal ini akan ada mana-mana kompeni yang sudi mengambil aku yang cukup berdedikasi ini untuk bekerja. Tapi hampa kerana aku jua masih belum memohon mana-mana kerja. Huu.

Selepas habis praktikal ni sememangnya aku sudah bersedia untuk menjadi seorang penganggur terhormat lagi dihormati. Sekian.


ME : Percutian di PD dan pengalaman praktikal akan menyusul dalam entri seterusnya. Nantikan siri ke 2.

3 comments:

  1. dua bulan je kan prktikal? garb banyak2 pengalamn laylie :) miss u :)

    ReplyDelete
  2. aah sejap je. sbb ktrg dah bt thesis same. thanks ezan..miss u so much!

    ReplyDelete
  3. Wah dah jd wanita berkerjaya ye skrng...:)

    ReplyDelete

KATAKAN APA SAJA